Kaldırma Tablası Periyodik Kontrolleri / Rampa Periyodik Kontrolleri
Yükleme rampaları depo ve fabrikalardaki boşlatma ve doldurmaların yapıldığı ünite ile kamyonların seviyesini eştilemekte kullanılırlar. Bu sayede yükleme ve boşaltmatyı yapan folklif, transpalet vb. Araçların yükleme yapılan aracın içerisinde kolaylıkla giriş çıkışlarını sağlar. Şirketimizde standart yükleme rampalarının yanısıra iş yerinizin ihtiyacına göre özel üretimlerde yapılmaktadır.
Standart Yükleme rampası çeşitleri;
1. Menteşeli Tip yükleme rampası
2. eleskopik Tip yükleme rampası
3. Mobil Yükleme rampası
Yükleme rampaları piston ve pompa ile kontrol ünitesi ile rahatlıkla kullanılabilmektedir. Yükleme rampaları ‘nda bulunan özel emniyet sistemi sayesinde yükleme yapılan aracın alçalması ve yükselmesine eş olarak kendiside alçalmakta ve yükselmektedir. Yükeleme rampaları standart olarak 6 ton yük taşıma özelliğine sahip olup aynı zamanda daha yüksek tonajlar için özel üretim yapılabilmektedir.
Standart bir yükleme rapması 3 kısımdan oluşur.
1. Ana gövde:
2. Üsta Tabla:
3. Ön Lip(kanat)
Rampada büyük ve küçük olmak üzere iki piston bulunmaktadır. Buna uygun tek butonlu kontrol ünitesi ve valf sayesinde büyük piston ile üsta tabla hareket ettirilir, küçük piston ile ön lip hareket ettirilerek yükleme yapılacak şekle getirilebilir. Yükleme rampası araçlar ile bina arasındaköprü görevi görüp ekstra yük kaldırmak için kullanılamaz.
Elektrik kesildiğinde olası iş kazası ve yükleme rampasına zarar vermemek için kesinlikle kullanılmamalıdır. Çünkü elektrik kesildiğinde valfin yağ akışını kestiğinden dolayı tüm yük rampayı hareket ettiren pompaya yüklendiği için pompaya zarar verebilir.
Rampa Periyodik Kontrolleri normal şartlarda yapılması gereken bir sonraki periyodik kontrol tarihi azami 1 yıldır.
İEKSGŞY Ek III, Madde 1.4 ” Periyodik kontrol aralığı ve kriterleri standartlar ile belirlenmemiş iş ekipmanlarının periyodik kontrolleri, varsa imalatçının öngördüğü aralık ve kriterlerde yapılır. Bu hususlar, imalatçı tarafından belirlenmemiş ise iş ekipmanının periyodik kontrolü, bulunduğu iş yeri ortam koşulları, kullanım sıklığı ile kullanım süresi gibi faktörler göz önünde bulundurularak, yapılacak risk değerlendirmesi sonuçlarına göre, belirlenecek aralıklarda yapılır. Belirlenen periyodik kontrol aralığının bu Yönetmelikte belirtilen istisnalar(*) dışında bir yılı aşmaması gerekir. ”
PERİYODİK KONTROL KRİTERLERİ : TS 10116, TS EN 280 + A2standartlarında belirtilen kriterlere uygun olarak yapılır.
Nh belgelendirme hizmetleri Ltd. Şti. faaliyetlerine 2013 yılında kuruluşu ile başlamıştır. NH Belgelendirme; İşletmelerde iş sağlığı ve güveliğideki risk yönetimi sürdürülebilir olası hedeflere ve risk yönetimi içi ilkeli, tarafsız ve ağısız olarak periyodik kotrol, muayene, ölçü ve raporlama hizmetleri sunan bir mühedislik kuruluşudur.
Yeşillik cad selgeçen modeka iş merkezi no 230 /614 karabağlar / İzmir
0232 237 50 10
info@nhbelgelendirme.com